Så gör du bra reklam för din restaurang

Mycket har hänt under 2020 och i början av 2021. På grund av pandemin så har mycket hänt just hos restauranger. Många har stängt ned men många nya restauranger har öppnats också. Om du driver din egen eller vill starta en egen så måste du först och främst lära dig lite om hur du får in besökare.

Tänk på vad besökarna gillar

Ett bra sätt att få gratisreklam på är genom att få kunderna att göra reklam åt dig. Det här gör du delvis genom att erbjuda en bra service och god mat, men det kan vara värt att göra lite extra för kunderna.

Många människor lägger gärna upp foton på sociala medier när de är ute och äter. Unika restauranger eller verksamheter som har väldigt vacker mat är de som tjänar mest på det här, eftersom det lockar kunderna till att ta foton. Att ha det här i åtanke kan visa sig att vara gynnsamt, eftersom varje kund som lägger upp ett foto på nätet gör gratisreklam åt dig för sina vänner och bekanta.

Sociala medier erbjuder nya möjligheter

Gör man reklam så blir det ofta dyrt när det sker på traditionella alternativ, knappast något som många restauranger har råd med. Det är därför du istället ska använda dig av sociala medier. Facebook och Instagram är två väldigt bra alternativ här. På Instagram kan du till exempel ladda upp foton på er mat och göra reklam för olika specialerbjudanden.

Hos Facebook kan du egentligen göra samma sak, men det finns också annat du kan göra här. Deras plattform erbjuder exempelvis billiga reklamalternativ. Du kan då annonsera och specifikt rikta reklamen till människor som bor i närheten. Det här gör att du endast betalar för människor som faktiskt kan tänka sig att besöka din restaurang, vilket definitivt gör det mer effektivt och billigt än många andra alternativ.

greenchilli