Så ska du tänka kring inredning på restaurang

Inredningen på en restaurang är en av de viktigaste punkterna om du ska lyckas etablera dig. Den måste skapa trivsel, visa vem du är och vad restaurangen står för samt vara fräsch och i gott skick. Det gäller allt från borden och stolarna ute vid serveringen till köket bakom kulisserna. Även om kunderna inte kan se in i själva köket är det viktigt att det är fräscht, stilrent och en bra arbetsmiljö för dina kockar och medarbetare. Därför bör du lägga ner mycket tid på inredningen och se till att varje detalj blir rätt. Börja fundera på vilket tema du ska ha och vilken känsla du vill att kunderna ska få när de kliver in på din restaurang.

Satsa på ett kök i rostfritt stål

Ett restaurangkök ska vara lättöverskådligt och enkelt att rengöra. Därför väljer de flesta ett kök helt i rostfritt stål. Det är enkelt att rengöra och ger en seriös känsla. Tänk på att allt ska ha en tydlig plats och att alla medarbetare bör ha sina egna stationer. Det ska vara enkelt att hitta saker så det inte blir en massa onödigt kaos när det är dags att laga mat till gästerna. Det finns flera företag som specialiserar sig på utrustning för storkök och som kan erbjuda dig en helhetslösning om det skulle vara aktuellt. Då kan du vara säker på att du inte glömmer någon detalj som är viktig för att restaurangen ska kunna skötas så bra som möjligt.

Glöm inte bort badrummen

Normalt så har du en eller fler toaletter på din restaurang. Det är otroligt viktigt att dessa är i gott skick och smakfullt inredda. Om dina gäster har en dålig upplevelse på din toalett kan hela ditt rykte rasera. Även här kan du satsa på modern och stilfull inredning som faller de flesta i smaken. Hos https://rorfokus.se/ hittar du till exempel snygga tvättställsblandare i färger som silver och svart. Att lägga ner pengar på dessa detaljer kan tyckas onödigt men det gör mycket för helhetsintrycket. Hos Rörfokus kan du även beställa tvättställ och andra produkter som gör att dina badrum håller samma höga klass som resten av din restaurang.

Skapa en trivsam miljö i själva restaurangen

Att skapa en trivsam och trevlig miljö i din restaurang är A och O för att dina gäster ska återvända fler gånger. Här finns egentligen inga rätt och fel utan det handlar mycket om vilken känsla du vill förmedla. Om du till exempel ska driva en grekisk eller spansk restaurang är det en god idé att ha detta temat i restaurangen. Hur du sedan väljer att göra det är upp till dig och din inredare. Du kan alltid ta inspiration från andra och se hur de har gjort, både i Sverige och ute i världen. Fundera också på om du vill ha ett par större bord där flera sitter tillsammans eller en mer intim miljö med små bord. Rita upp en plan på papper innan du börjar se dig om efter möbler och annat.

greenchilli