Restaurangbokningar på nätet

Tiden där man fysiskt var tvungen att besöka en restaurang, eller för den delen ringa och sitta i telefonkö, för att göra en bokning är över sedan länge. De allra flesta restauranger med bordsservering har idag en hemsida med bokningsfunktion där man enkelt kan boka sitt bord för kvällen – eller för vilken kväll som helst, för den delen. I bokningen anger man enkelt hur många man är som kommer, vilken tid man önskar äta där och kan samtidigt lämna önskemål om placering i restaurangen eller om maten (om man exempelvis har särskilda krav på grund av allergier etc.).

Vissa restauranger har egna bokningssystem, medan andra har köpt ett sådant från något annat företag. Ett av dessa köpta system är Bookatable, som idag används av ett stort antal restauranger över hela världen.

Borta är alltså tiden där man gick från ställe till ställe för att stå och läsa menyn utanför – om det överhuvudtaget fanns en synlig meny. Idag är det smidigt att ta del av restaurangens utbud online, eftersom de allra flesta med hemsida presenterar sin meny där. Det är med andra ord enkelt att göra sitt val av kvällens restaurangbesök.

greenchilli