Mysiga restauranger

Att gå på restaurang kan vara en mycket varierande upplevelse beroende på vilken restaurang man går till, och beroende på vilken stämning restaurangen har valt att rikta in sig på. Den som vill kan till exempel äta middag i allt från en livlig och modern bistro med internationell känsla till en tropisk miljö med regnstormar som påminner om Thailand. Många uppskattar dock de restauranger som strävar efter att helt enkelt vara mysiga, med en ombonad och tystlåten känsla som är perfekt för romantiska middagar på tu man hand.

Vad är det då som gör att vissa restauranger känns mysigare än andra? Även om det kan verka klichéartat handlar det till stor del om inredningen – levande ljus vid borden, varma färger på väggarna och mjuka och sköna sittplatser. Många restauranger som vill förmedla en intim och mysig känsla använder sig till exempel av modulsoffor längs med de bord som står närmast väggarna, istället för stolar. Om du själv funderar på att köpa en ny soffa för att göra hemmet lite mysigare till hösten och vintern, ska du gå in på Furniturebox.se. Där hittar du nämligen ett stort utbud av soffor som passar perfekt både i restaurangmiljö och hemma.

En restaurang som använder sig av soffor för att skapa en mysigare och intimare miljö för sina gäster är till exempel Fem Små Hus i Gamla Stan i Stockholm. Restaurangen har fått sitt namn av att den ligger i sju sammankopplade källarvalv som sträcker sig under fem hus. Valven har en flera hundra år gammal historia, då det redan på 1600-talet drevs en restaurang i lokalerna. Historiens vingslag kan därför kännas tydligt, både när man betraktar de låga stenvalvstaken och tack vare inredningen, som går väl ihop med den historiska miljön. I de låga valven kan man på Fem Små Hus få sitta för sig själv, lite i skymundan bakom tunga draperier. På borden står levande ljus, och en mysigare och mer intim plats att äta middag på får man leta efter.

greenchilli