Starta din alldeles egna restaurang

Det är många som drömmer om att starta sin egna restaurang. Det är inte helt omöjligt, men det krävs jobb och ordentligt med förberedelser. Har man viljan så är det säkert inga problem dock. I det här inlägget kommer det några tips på hur man kan gå till väga när man väl bestämt sig för att ta steget.

Planering, marknadsföring och ekonomi

Oavsett om man ska starta ett nytt företag eller en restaurang så krävs det att man sätter sig ner och planerar först. Det är enklast om man formulerar allting man tänkt göra i en så kallad affärsplan. Allting från hur ägarstrukturen ser ut till hur marknadsföringen ska gå till ska vara med i affärsplanen. Det är mer eller mindre som en guide till hur man ska driva just sin restaurang. Om man ska ha hoodie med tryck till personalen som en del av marknadsföringen så bör det stå med hur dessa ska se ut, hur många exemplar varje anställd ska få/få låna etc. Det ska även stå tydligt hur ekonomin ska skötas. Har man pengar när man startar så ska det göras en budget med hur startkapitalet ska disponeras. Sedan ska det finnas struktur för hur bokföringen ska skötas, även om det regleras enligt lag och därför inte finns så mycket utrymme för kreativitet.

Lokal med passande inredning

När man väl har bestämt sig för att starta sin alldeles egna restaurang så är det ju viktigt att man har den rätta lokalen. Det är viktigt att den ligger på ett ställe som är bra och kommer göra det möjligt för besökare att hitta dit, sedan ska den vara trevlig och passa stilen som man tänkt sig så att gästerna får en trevlig upplevelse. Antingen så hittar man en lokal som är bra som den är, eller så kanske man behöver renovera, dekorera och inreda så som man själv vill ha det.

Om att skapa den perfekta menyn

För en del är det här med att skapa menyn det absolut bästa. Det är som en dröm som går i uppfyllelse när man får sätta ihop kombinationerna som man tror kommer att ta gästerna med storm. Dock är det inte alltid det blir som man har tänkt sig och kanske måste man efter någon månad eller två i drift behöva ändra på menyn då det är något som inte funkar alls. Det här är helt normalt och man ska inte ta det så hårt. Det är dock viktigt att man lyssnar till kunderna och om det är något som inte går hem hos dem så måste man ändra konceptet direkt. Kanske räcker det med att man ändrar receptet lite, eller så får man helt enkelt ändra hela menyn.

greenchilli