Sportbaren O’Learys

O’Learys är en svensk restaurangkedja som går hela vägen in på det amerikanska sporttemat. På deras olika restauranger visas det ofta matcher i bland annat fotboll och ishockey, och det har visat sig vara ett lyckat koncept. Många människor trivs bra på deras barer tack vare att de både kan ta sig en god öl och en bit mat samtidigt som de hejar fram sitt favoritlag till vinst. Den första sportbaren någonsin öppnades i Göteborg år 1988, sedan dess har verksamheten ökat och blivit framgångsrik i många olika länder. Det bästa av allt är att vilken restaurang man än besöker kommer de likna alla andra som hör till kedjan. De har nämligen alla en inredning som går i grönt, och väggarna pryds av olika idrottsbilder.

O’Learys besöks av många miljoner gäster

O’Learys har haft en riktig framgångssaga, en saga som började i utanför Boston i USA. Grundaren Jonas Reinholdsson jobbade under en tid på en restaurang i Nantucket och älskade blandningen av det sociala, mat och olika personligheter han stötte på där. Det var också på den restaurangen han träffade Anne O’Leary. De två fattade genast tycke för varandra och flyttade till Sverige. En kort tid därefter startade de sin egen verksamhet, och det är knappast svårt att räkna ut varifrån de fick sin inspiration till kedjans namn.I Sverige är O’Learys en av de allra mest framgångsrika restaurangkedjorna. Bara i vårt land kan man hitta en restaurang på flertalet olika orter. De har också restauranger i bland annat Danmark, Finland, Norge, Kina, Ungern, Turkiet och Vietnam. I dagsläget har de totalt 130 restauranger spridda över världen, och O’Learys expanderar fortfarande. De öppnar upp nya restauranger både i Sverige och i övriga länder.

Aktiviteter på O’Learys

Något som är ovanligt för restaurangkedjor är att de erbjuder olika typer av aktiviteter. Det kan man däremot hitta hos O’Learys. Bland annat finns det bowling Stockholm som passar utmärkt både en vanlig fredag, eller när man skall fira någon som fyller jämnt. De ordnar inte bara bowling, man kan också spela minigolf eller ha sitt barnkalas på restaurangen. Genom att de gjort det kan alla, oavsett hur gammal man är, göra något som passar tycke och smak. Att man dessutom kan njuta av riktigt klassisk amerikansk mat är naturligtvis inte heller dåligt. Det finns saftiga och goda hamburgare på menyn, många olika dipsåser som gör varje pommes frites till en riktig smakupplevelse. Det bästa med O’Learys är ändå att man kan få allt i ett. Man behöver inte först gå på restaurang för att sedan göra en aktivitet på ett annat ställe. Här kan man få allt på en och samma plats.

greenchilli