Bra restauranger för barnkalas

Idag är det många som väljer att ha barnkalas på lekland, restaurang eller andra lokaler anpassade till både små och stora sällskap. Det är en bra lösning om man är trångbodd eller helt enkelt föredrar att låta barnen härja loss utanför hemmet. Vilken typ av restaurang man ska välja beror på kalastemat och antalet inbjudna. En del väljer McDonalds som anordnat barnkalas i många år. Barnen får hamburgare och glasstårta vid ett festdekorerat bord, följt av lekar och rundtur i köket. En annan populär kalasbjudning är den som anordnas på olika lekland. Oftast har leklandet ett restaurangkök som förbereder mat och tårta, samt förser deltagande föräldrar med otaliga koppar kaffe. Det är ett utmärkt alternativ då hela lokalen kan nyttjas och med aktiviteter som passar alla. Även restaurangkedjan O’Learys erbjuder kalassugna barn roliga aktiviteter, god mat, ballonger och godis.

Barn i hoppborg

Fundera på vilket tema som passar det stundande födelsedagsbarnets dag allra bäst. En del restauranger erbjuder endast mat och man kan därför välja att ta med en egen tårta. Att förbereda en egen tårta är relativt enkelt och man kan anpassa den efter kalastemat. gör tårtan personlig med tårtoblat som föreställer en seriefigur eller ett självporträtt av födelsedagsbarnet. Det blir en rolig överraskning och garanterat något som drar blickarna åt sig! Glöm därför inte kameran när det är dags att bära in tårtan. Tänk på att inte snåla med antalet tårtbitar som ska serveras på kalaset. Ibland händer det olyckor och barn, eller vuxna för den delen, tappar tallriken i golvet eller helt enkelt ber snällt om en andra portion. Om man tar med sig egen tårta till restaurangen är det bra att dubbelkolla med personalen om de kan förbereda tallrikar och skedar eller om det är något ni själva ska ta med. Om så är fallet kan man matcha tårtan med färgglada servetter och papperstallrikar. Engångsartiklar är en smidig lösning då det är enkelt att städa bort efter tårtbjudningen.

Att tänka på inför barnkalaset

Födelsedagsljus på tårta

Det kan ibland vara svårt att begränsa antalet inbjudna barn då man inte vill utesluta någon. Om barnet har många vänner kan det därför vara bra att boka en större restaurang som gör det möjligt att bjuda in alla. Om man föredrar att begränsa antalet barn är det en bra tumregel att tänka att barnen får bjuda in lika många vänner som det antal år man fyller. Ett barn som fyller fem får bjuda in välja fem vänner. En man bjöd in 200 barn till kalas på Operan då han märkte att det var många som aldrig tidigare blivit inbjudna. Som förälder får man själv avgöra vad som är lagom, allt efter vad lokalen och ekonomin tillåter. Beroende på barnens åldrar kan det vara en god ide att bjuda in barnens föräldrar, annars blir det lätt kaotiskt om man själv står ensam med en större grupp barn och restaurangpersonalens fokus ligger på att servera mat. Bjud på fika eller en matbit till alla deltagare. Glöm inte heller att rådfråga de inbjudna barnen om det är någon som är i behov av specialkost på grund av eventuella födoämnesallergier. Nu är det endast födelsedagspresenterna som återstår!

greenchilli