Att arbeta i storkök

Den första gången du stötte på namnen Hobart och Wexiödisk var förmodligen när du gick ut i disken i ett storkök på PreemScanraff i Lysekil där du jobbade över sommaren. En bra fungerande diskmaskin är essentiell för hur en hel restaurang fungerar. Om maskinen går sönder så kommer smutsiga tallrikar och skitiga bestick snart fylla diskrummet från golv till tak.

Om du har ansvar för en grönsaksbuffé för 400 personer är du säkert tacksam för din Hällde grönsaksskärare. Du matar bara en morot eller en gurka ner i maskinen och den kommer ut fint skuren i skivor eller som julienne. Du kan både räffla, strimla, riva och tärna. Det är bara att sätta in ett nytt blad i maskinen.

Eftersom både diskmaskiner och grönsakskärare utsätts för slitage så kan ett storkök ordna ett serviceavtal med www.servicepartner-rms.se. En tekniker kan dyka upp på kort varsel om diskmaskinen skulle gå sönder. De har också lager med reservdelar till alla fabrikat de servar. Företaget har reservdelar till Hobart, Wexiödisk samt Hällde, det är bara att slå numret och beställa vad du ska ha.

Ny teknik har revolutionerat köksbranschen

Det är få branscher som påverkats av teknikutvecklingen lika mycket som restaurangbranschen Innan Ernst Häll uppfann smörportioneraren 1941 stod kökspersonalen och smörade bröd för glatta livet. Det måste varit en ganska personalintensiv bransch.

Ingenting hindrar dig från att göra bra mat i ett storkök, det handlar bara om att använda utrustningen rätt. Maxar du konvexugnen till 300 grader och steker dina fiskfiléer i 3 minuter, så blir de inte torra. Lyssna till dina äldre kolleger. De kan lära dig tidsbesparande tips, som du sedan kan ta med dig och lära ut till de som är yngre.

greenchilli