Anordna ett oförglömligt barnkalas på restaurang

Att anordna barnkalas på restauranger är både roligt och praktiskt. Barnkalas på restaurang ger barnen en oförglömlig upplevelse. Barnkalas kan ofta arrangeras på tider då restauranger inte har många andra gäster, vilket gör det roligare både för barnen och övriga gäster. Ibland går det att abonnera hela restaurangen. Nedan följer några tips och viktiga saker att tänka på när du anordnar ett barnkalas på restaurang.

Tårta

När du hittat en restaurang som passar barnkalaset är det viktigt att diskutera detaljerna. En mycket viktig komponent på barnkalas är tårtan. Barn älskar speciella och vackert dekorerade tårtor. De flesta restauranger har inte möjlighet att erbjuda en specialanpassad tårta, därför bör en tårta till barnkalas beställas i god tid innan. Fråga restaurangen om det går bra att ni tar med er egen tårta. Detta möjliggör att ni kan skräddarsy tårtan efter barnkalasets tema eller födelsedagsbarnets intressen.

Mat & Dryck

Många restauranger erbjuder särskilda menyer vid barnkalas. Det är viktigt att kontakta restaurangen i god tid för att diskutera menyn, antal barn och pris. Om någon har anmält allergier så måste även detta meddelas i god tid till restaurangen. Om barnkalaset har ett tema är det särskilt viktigt att maten anpassas efter temat. Även drycken är viktig på ett kalas. Läsk, saft eller smoothies i fina glas med sugrör är alltid populärt. Snacks och godis är viktiga inslag på ett kalas och bör diskuteras i förväg med restaurangen. Fråga om restaurangen kan tillhandahålla godispåsar och dylikt eller om ni kan ta med det. Om föräldrar är välkomna att närvara på hela eller delar på kalaset måste även dryck och tilltugg beställas för dem.

Lekar & Aktiviteter

Inget barnkalas är komplett utan lekar och aktiviteter. Barn har spring i benen och kommer inte vilja sitta och äta under hela kalaset, trots att det är på en restaurang. Välj därför en restaurang som även har utrymme för lekar. Aktiviteterna anpassas efter åldern på barnen och kalasets tema. Fiskdamm, hela havets stormar, dansstopp och limbo är alltid uppskattade aktiviteter på barnkalas. Om ni delar ut godispåsar är det vanligt att dessa delas ut i slutet av kalaset. Ibland kan vissa restauranger erbjuda rundturer i köket eller låta barnen hjälpa till att laga en del av maten.

Dekorationer

Dekorationer är A och O för ett lyckat kalas. Nuförtiden har de flesta barnkalas tema och då behövs matchande dekorationer. Fråga restaurangen hur de brukar dekorera vid barnkalas och om det är möjligt för er att ta med era egna dekorationer. Servetter, ballonger och vimplar sätter stämningen på kalaset. Ju fler dekorationer och pynt desto bättre. Ge gärna barnen rekvisita, exempelvis hattar, som matchar temat. Om restaurangen är abonnerad brukar det gå bra att dekorera fritt, men om det är andra gäster där måste nog dekorationerna begränsas till bordet och utrymmet där barnkalaset är.

greenchilli