Dejtingmat och romantiska restauranger

Tre olika chokladpraliner

Att gå ut och äta tillsammans på den första dejten är en klassiker och det är egentligen inte så konstigt. På en mysig restaurang kan man lära känna varandra över en god bit mat och festlig dryck. Men vad ska man välja för typ av restaurang och vilken mat är egentligen bäst på dejt? För det första är det alltid en bra idé att fråga din dejt vilken typ av mat de gillar. En del har ganska tydliga preferenser, medan andra är okej med det mesta. Om det faller på dig att välja var ni ska gå är det bra om du väljer en restaurang du har varit på tidigare eller som du har fått rekommenderad av någon du litar på.

Tänk på att ljudnivån inte får vara för hög och att ni gärna ska kunna sitta lite privat. Då kan ni samtala i en behaglig samtalsnivå och lära känna varandra ordentligt. Det behöver inte vara en dyr restaurang ni äter på, men det är nog bäst att välja en i mellanklassen när det kommer till pris. Det kan även vara en bra idé att välja en restaurang som har något på menyn som passar de flesta. Italienska restauranger är till exempel vanligt att dejta på, men välj en med lite stil och ta inte med din dejt till den lokala pizzerian. Svenska restauranger med lite finare mat brukar också vara populärt att ta med dejten på. Ett hett tips är annars spanska restauranger och speciellt sådana som serverar tapas. Edarling är en dejtingsajt för dig som vill hitta kärleken och via dejtingsidor är det kanske första gången du träffar din dejt. Genom att ni båda två får välja några tapas var kan ni lära känna varandras smaker. Dela på många smårätter och skölj ner det med några glas gott vin så har ni snart lärt känna varandra.

God mat som höjer lusten

Kött och grönsaker

Om du bor i ett mindre samhälle finns det säkert en eller två restauranger som man brukar ta med sig dejter till, men bor du i en storstad kan det vara svårt att välja ut vilken som är bäst. Titta gärna på en lista med romantiska restauranger i Stockholm för att hitta en som kan passa i huvudstaden. När det kommer till vilken mat man ska välja beror det helt på vad ens dejt tycker om, men det finns såklart en del råvaror, maträtter och efterrätter som är förknippade med romantik. Ostron och räkor sägs till exempel vara lusthöjande och därför kan en skaldjursrestaurang vara ett trevligt val för dejten. Något man äter med fingrarna tillsammans bjuder in till kroppskontakt och en sensuell känsla och det är därför tapas är utmärkt dejtingmat. Missa inte heller att avsluta maten med någon slags chokladdessert, för choklad är ett naturligt afrodisiakum som kan höja lusten rejält. Drick gärna lite champagne, prosecco eller något gott vin till maten för att få en festlig känsla. Undvik gärna vitlök, för om dejten lyckas kan det kanske bli lite närkontakt under kvällen.

greenchilli